VACATURE SECRETARIS

De Centrale Stichting YMCA zoekt voor het  dagelijks bestuur versterking voor de

portefeuille Secretaris (op vrijwillige basis) – 10 uur per maand

Werk je graag samen en ben je bereid op vrijwillige basis uren te steken in het domein jeugd en jongerenwerk? Vind je het interessant om naast administratieve en organisatorische taken ook contacten aan te gaan met overheden, fondsen en andere maatschappelijke organisaties? Dan is dit een kans om je bijdrage te leveren aan de maatschappij.

Als dagelijks bestuur sta je samen met de voorzitter, penningmeester en beroepskracht van onze stichting in de kern voor verbinden, stimuleren en vertegenwoordigen van de besturen en vrijwilligers van de aangesloten verenigingen.

We vragen je inzet bij het voorbereiden en vastleggen van de vergaderingen, het bewaken, signaleren en/of opvolgen van acties en afspraken. Daarnaast houd jij je bezig met het beheren en het aangaan van contacten met vrijwilligers, bestuurders en maatschappelijke organisaties.

Als je de vaardigheid hebt om een bijdrage te leveren aan de YMCA communicatie activiteiten via social media dan is dat een plus.

Verder is er veel ruimte voor initiatief om de rol van secretaris in te vullen met jouw kennis en ervaring.

Tijdsinvestering

Het algemeen bestuur, met vertegenwoordigers van iedere lokale organisatie, vergadert ca. 4 x per jaar. Daarnaast kunnen er extra bijeenkomsten van het dagelijks bestuur, de parttime beroepskracht en/of overige bestuursleden plaatsvinden in het kader van advies en ondersteuning op specifieke onderwerpen. De gemiddelde tijdsbelasting voor bestuursleden is 5 tot 10 uur per maand.

Profiel

 • Minimaal MBO+ werk- en denkniveau
  • Kennis en ervaring op het gebied van maatschappelijke activiteiten, zoals jeugd en jongerenwerk
  • Enthousiast, initiatiefrijk en oplossingsgericht.
  • Ervaring met plannen en organiseren.
  • Gericht op samenwerken en verbinden van mensen met verschillende belangen.
  • Digitaal vaardig (werken met Office pakketten en online vergaderen).
  • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse taal.
  • Bestuurservaring is een pré.

Algemene info

Centrale Stichting YMCA Den Haag is de overkoepelende stichting van de acht lokale organisaties van de YMCA in de regio Haaglanden. YMCA Den Haag is een onderdeel van de landelijke en wereldwijde organisatie YMCA.

YMCA biedt kinderen, tieners en jongeren een plek waar ze zich thuis voelen en zich kunnen ontwikkelen. Ze kunnen samen lachen, hun talenten ontdekken en leren samenwerken tijdens activiteiten die passen bij hun leeftijd en interesses.


Het werk van de YMCA Den Haag bestaat uit het organiseren van activiteiten en het ondersteunen van de lokale YMCA organisaties. Dit betreft het trainen en begeleiden van vrijwilligers, ondersteunen en adviseren m.b.t. fondsenwerving en subsidies, versterken van de onderlinge samenhang en het bevorderen van veilig jeugd en jongerenwerk.

Wil je meer info?

Bel gerust: Ronald Henny (voorzitter), 06-21495150 (na 18 uur), Of mail naar: info@ymcadenhaag.nl