Werken met kinderen, tieners en jongeren

Basiscursus
Deze cursus, bestaande uit 4 dagdelen, is bestemd voor iedereen die binnen het jeugdwerk met kinderen en tieners werkt of dat wil gaan doen. Alle elementen van het jeugdwerk komen aan de orde: samenwerken, leiding geven, orde houden, het omgaan met regels en het samenstellen van een programma.

Kinderwerk
Wil je meer weten over de belevingswereld van kinderen, moeilijk gedrag, orde houden, leiding geven en het maken van een programma? Vraag dan deze cursus aan waarin al deze onderwerpen aan bod komen.

Het tienerbrein.
Wil je meer weten over de leefwereld van tieners? In deze praktische cursus besteden we aandacht aan de belevingswereld van tieners, hun groepsproces, moeilijk gedrag, orde houden, leiding geven en het maken van een programma.

Tieners en jongeren besturen zelf
Er zijn veel goedlopende jongerenbesturen die zelfstandig hun jeugdwerk uitvoeren. In deze instructie gaan we kijken hoe hun eigen bestuur functioneert en hoe de taken nog beter verdeeld en uitgevoerd kunnen worden.

Voorlezen en vertellen
Kinderen genieten van verhalen. In deze cursus geven we je tips en leren je technieken om een verhaal goed voor te kunnen lezen. Voor diegenen die nog iets verder willen gaan, laten we je kennismaken met de kunst van het vertellen.

Instructie Verantwoord alcoholschenken (IVA)
Wanneer je als vrijwilliger achter de bar staat en alcohol verkoopt, dan is het goed om meer te weten over de effecten en regelgeving rondom alcohol. Dit is een verplichte instructie voor barvrijwilligers vanaf 16 jaar en wordt daarom ook afgesloten met een erkend certificaat van het Trimbos.