Spel en theater

Weg met de plankenkoorts
Hierbij ervaar je als leiding hoe leuk het is om toneel te spelen. Het wordt dan ook een bijeenkomst vol drama-activiteiten om je zo het toneelspelen meer eigen te maken. Heb je na deze instructie de smaak te pakken, dan kun je verder gaan met de cursus Doen alsof.

Doen alsof
Toneelspel is leuk en biedt genoeg mogelijkheden om in te zetten binnen je jeugdwerk. In deze cursus ga je aan de slag met het bekijken van de mogelijkheden en het uitwerken van een volledig programma. Daarnaast leer je allerlei leuke en kleine spelletjes om even tussendoor te doen en ga je natuurlijk ook zelf toneelspelen.

Kleine Spelen & energizers
Samen spelen zorgt voor veel plezier en een gezellige sfeer. In deze cursus leer je spelletjes die je kunt gebruiken voor als je even een momentje over hebt, maar je kunt er ook een hele bijeenkomst mee vullen.

De spelbeschrijvingen van de spelen krijg je in een map mee.

Bosspelen
Bosspelen zijn een onmisbaar onderdeel bij elk kamp dat je organiseert, maar ook prima voor rond het clubhuis of voor een dagje ‘uit’. Of het nou gaat om een dierengeluidenspel, een variant van Levend Stratego of een douanespel, niets slaat meer aan bij de kinderen als een goed georganiseerd bosspel waarbij ze flink door een bosperceel heen kunnen rennen. Deze cursus behandeld dan ook bekende én onbekende bosspelen en je krijgt uiteraard een map mee met daarin een grote serie bosspelen.

Doelgericht spelen
Spel kun je goed gebruiken om een bepaald doel te bereiken. In deze cursus laten we je ervaren hoe je met spel de groep bijvoorbeeld hun energie kwijt kunt laten raken of ze meer leert  samen te werken. Voor het behalen van deze doelstellingen leer je een heleboel nieuwe spelen die je ook allemaal mee krijgt in een spelmap.

Levende spelen
Levende spelen zijn een ideale manier om een groep een leuk en uitdagend programma te bieden. Door een spel te vergroten ontstaat een verrassend effect. In deze cursus maak je kennis met allerlei levende spelen die ook even kort gespeeld worden. Hiermee heb je dan weer allerlei ideeën voor je jeugdwerk.

Schminken
Schminken is leuk voor jong en oud. We leren je in deze instructie een aantal basisvaardigheden voor het schminken. Je zult merken dat je met een aantal tips al een heel aardig resultaat kunt bereiken. Ook leer je hoe je snel kunt schminken, dit is handig wanneer je een grote groep moet schminken.